Welkom bij onze praktijk

Wil je leren hoe je: Je lichaam optimaal kunt bewegen? Zelf klachten kunt oplossen en voorkomen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op deze site vind je alle informatie over onze praktijk.

Praktijk Centrum/Wittevrouwen
Wittevrouwensingel 47, 3572 CA Utrecht
Openingstijden: maandag: 11.00 - 21.00 uur
dinsdag t/m donderdag:9.00 - 17.30 uur
Bel voor een afspraak: 030 - 273 29 78 of 06-28393767
Klik hier voor de route naar de praktijk
Goed bereikbaar met het openbaar vervoer.


Specialisaties:
Musici - RSI-klachten (KANS) - Rugklachten - Nekklachten - Hoofdpijnklachten - Bekkenklachten - Bedrijfsoefentherapie

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat.

De oefentherapeut Mensendieck is een allround bewegingscoach die de cliënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij dagelijks voorkomende activiteiten/werkzaamheden. Klachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen, eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door oefentherapie Mensendieck leer je zelf de klachten te verhelpen en te voorkomen.

Het verlicht de pijn

De eerste twee stappen in de behandeling oefentherapie Mensendieck zijn een intakegesprek en een onderzoek. De oefentherapeut gaat na waar de klachten vandaan komen. Wat zijn je dagelijkse bezigheden? Welke beweging of houding veroorzaakt pijn? Samen kijk je via spiegels naar je houding en beweging(en).
De oefentherapeut Mensendieck geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop je beweegt en je klachten. De volgende stap is oefenen. Door middel van oefeningen word je je bewust van je houding en jouw manier van bewegen en leer je hierin verbeteringen aan te brengen.
Daarnaast krijg je oefeningen om de pijn te verminderen, te ontspannen en om bepaalde spieren te versterken. Deze oefeningen zijn toegespitst op jouw persoonlijke (werk)situatie.

Het voorkomt terugkerende klachten

De kracht van oefentherapie Mensendieck is dat je herhaling van klachten leert voorkomen. Oefeningen, die je ook thuis doet, zorgen ervoor dat je je lichaam leert kennen en begrijpen en dat jouw houding verbetert. Uiteindelijk ben je steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of jouw houding en bewegingen juist zijn. Je vervalt niet in oude gewoonten en wordt als het ware je eigen therapeut. Kortom: je past het geleerde toe in het dagelijks leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.

Kies bewust voor oefentherapie Mensendieck!

Pijn als gevolg van overbelasting of verkeerde gewoonten is vervelend. Daarom is het belangrijk de basis van het probleem aan te pakken.
Oefentherapeuten Mensendieck kijken verder dan de klacht en doen meer dan symptoombestrijding. Zij gaan naar de bron, pakken samen met jou de oorzaak aan. Vind je dat zelf ook zinvol, dan ben je aan het goede adres bij de oefentherapeut Mensendieck.

Vrij naar: algemene folder oefentherapie - Mensendieck VvOCM
top | home