Tarief en vergoeding


Vergoedingen binnen de basis verzekering:

Patiënten onder de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen 18 behandelingen per jaar vergoed uit de basisverzekering en daarna een wisselend aantal uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering vergoed wordt is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

Patiënten boven de 18 jaar met een chronische indicatie krijgen vanaf de 21e behandeling 100% vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering indien die hiervoor is afgesloten.


Vergoedingen binnen de basis verzekering:

Patiënten boven de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen alleen behandelingen vergoed als ze een aanvullende verzekering hebben. Het aantal behandelingen dat uit de aanvullende verzekering vergoed wordt is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.


Praktijk tarieven 2024:

Behandeling oefentherapie Mensendieck     € 41,-
Screening€ 15,-
Screening, intake en onderzoek€ 56,-
Intake en onderzoek na verwijzing€ 56,-
Toeslag behandeling aan huis€ 21,50
Eenmalig consult + rapportage€ 73,-
Telefonisch consult€ 15,-
Niet tijdig afgemelde afspraak
(minstens 24 uur van te voren)
€ 36,-

Deze tarieven gelden voor behandelingen buiten de basis verzekering: bij cliënten die geen aanvullende verzekering hebben, cliënten met een restitutie verzekering en cliënten die niet verzekerd zijn bij een door ons gecontracteerde verzekeraar.

Cliënten die aangesloten zijn bij een verzekeraar waarmee wij een contract hebben afgesloten krijgen zelf géén rekening. Die wordt direct bij de verzekeraar ingediend.


Gecontracteerde verzekeraars:

Wij hebben dit jaar met alle verzekeraars een contract afgesloten. Controleer voor de zekerheid de polis/website van je verzekering om te zien welke vergoeding voor jou geldt. Breng bij de eerste afspraak altijd je identiteitsbewijs mee!

top | home